Her kan du finde opskrifter på retter, som vi selv har prøvet af, og fundet gode. De fleste er ret lette at lave, så kom bare i gang! Du vil sikkert opdage at retterne er lettere Italiensk inspireret - hmmm!?

Antal: 2

Ingredienser

200 g færdige butterdejsplader, stuetemp. -
10 asparges -
2 spsk ekstra jomfruolivenolie -
150 g ricotta -
1 spsk friskhakket purløg -
25 g friskrevet parmesan -
6 soltørrede tomater i olie, drænet og hakket fint -
salt og friskkværnet sort peber.

Tærter med asparges og ricotta. - Tartine di Asparagi e Ricotta

Beskrivelse
Forvarm ovnen til 200 gr.
Rul butterdejen ud og skær den ud i to rektangler på hver 15x12 cm. Marker med en kniv mindre rektangler på hvert stykke, alle store nok til at indeholde 5 asparges. (skær ikke igennem dejen). Marker med en lille skarp kniv kanterne i et pænt gittermønster. Kom dejbundene over på en bageplade.
Bag bundene i midten af ovnen i ca. 15 min. indtil de er hævet lidt og har fået en smule farve. Tag dem ud og sæt dem til side for at køle lidt af, hvorefter det hævede "vindue" forsigtigt trykkes ned med en gaffel.
Bland ricottaen let sammen med parmesanen. Vend forsigtigt de soltørrede tomater i og krydr med salt og peber.
Trim aspargesene, så de passer i tærternes "vindue". Fordel ricottablandingen mellem de to butterdejsbunde. Kom aspargesene oven på og tryk dem let ned i ricottablandingen.
Stænk ekstra jomfruolivenolie ovenpå og bag dem i 20 min.
Drys tærterne med purløg og server dem varme eller ved stuetemperatur ledsaget af en sprød salat.
Velbekomme!

Antal: 2

Ingredienser
150 g tørret conchiglioni (10 pastaskaller)
½ løg, hakket fint
2 spsk olivenolie
250 g hakket svinekød/oksekød/røget laks
250 g bechamelsauce (du kan bruge færdiglavet)
400 g hakkede tomater fra dåse
8 basilikumblade
50 g friskrevet paresan
salt og friskkværnet sort peber   

Fyldte pastaskaller - Conchiglioni Ripiene

Beskrivelse
Blancher pastaen i letsaltet vand i ca. 5 min. Hæld vandet fra, læg pastaen ud på et rent viskestykke lad den køle af.
Svits løget gyldenbrunt på en stor pande i 2 spsk olivenolie. Tilsæt det hakkede kød og bland det godt, så kødet smuldrer. Steg under jævn omrøring i 15 min. indtil  kødet er brunet. Tag det af varmen og lad det køle af.
Så snart kødet er kølet af, hæld da halvdelen af bechamelsaucen på panden og bland det godt med kødet.
Hæld tomaterne i en lille kasserolle og varm dem igennem. Når det bobler, tilsæt resten af olivenolien og basilikum og krydr med salt og peber. Lad det ikke koge i mere end 3 min.
Forvarm ovnen til 180 gr.
Hæld tomatsaucen i et ildfast fad (det forhindrer pastaskallerne i at sætte sig fast).
Brug en spiseske til at fylde conchiglionierne med kødblandingen og kom dem forsigtigt ned i fadet. Sørg for, at skallerne ikke ligger for tæt. Når fadet er fyldt, stænk da pastaen med resten af bechamelsaucen og dæk fadet til med stanniol.
Bag det i i ovnen i 20 min. Fjern stanniolet, drys med parmesan og lad det bage i ovnen i yderligere 5-10 min. eller indtil osten er gylden.
Server retten med det samme ved med en ske at øse noget af tomatsaucen op i midten af tallerkenen og derefter pastaskallerne oven på.
Velbekomme!

Antal: 4

Ingredienser

1 bundt Asparges
1 pakke røget Italiensk skinke
1 pakke halloumi-ost
Brød
Hvidvin

Grillet Asparges med Skinke og halloumiost

Beskrivelse

Aspargesene knækkes af ved foden og blanseres i kogende vand i 1-2 min, hvorefter de afkøles.
Herom svøbes Italiensk røget skinke. Gerne omkring 3-4 stk. asparges.
Osten skæres i skiver ca. 1 cm tykke.
Lægges på grillen og vendes. Pas på med osten, da den lige pludselig kan få for meget og dermed bliver sort.
Retten er en perfekt sommer forret og serveres med hvidvin.
Velbekomme.

Antal: 4

Ingredienser



1/4 l fløde
bredbladet persille
4 fed hvidløg
salt og peber
hummerhaler, krebsehaler eller rejer
feldsalt
solsikkekerner
olie
en friskbagt flute
 

Forret a la Torben

Beskrivelse
Denne forret er utrolig nem at lave og smager bare skønt.
Man tager 1/4 l fløde, 4 fed hvidløg, salt og peber, groft hakket persille som blandes sammen med nogle hummerhaler/krebsehaler eller rejer og lægges i et ildfast fad. Sættes i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 min.
Tilbehør er en gang feldsalt m. olie, ristede solsikkekerner og lidt salt som vendes sammen. 
Dertil en friskbagt flute som tilbehør. Velbekomme ! 

Antal: 4

Ingredienser
2 pk. frisk pasta
1 pk. babyspinat
1 gl. grøn eller rød pesto
1 pk. cherrytomater
2-3 fed hvidløg
Olie
4 kyllingefilet
Frisk persille
1 gl. soltørrede tomater

Frisk Pasta m. pesto og Fyldte kyllingefilet

Beskrivelse

Kog pastaen og hæld vandet fra. Bland babyspinat og pesto rundt i pastaen medens den er varm.
Skær en lomme i kyllingefileterne og put hakket persille og soltørrede tomater i lommen. Brun fileterne på panden og læg dem i en ildfast fast. Sæt dem i ovenen i 15-20 min v. 200 gr.
Kom lidt olie og hakket hvidløg i en gryde og varm det op, skær et kryds i cherrytomaterne og put med i gryden og lad det stå lidt. Bruges som pynt på pastaen.
Sådan - så hurtigt kan man lave en lækker pastaret med kylling. Og så smager det bare godt.